Over Egla


Egbert Leechburch AuwersMijn naam is Egbert Leechburch Auwers. Ik heb Bouwkunde en VDA(vormgeving design architectuur) gestudeerd. Ik heb een passie voor het ontwerpen van interieurs. Het uitdenken en inrichten van een kamer doe ik dan ook graag.

Bij de inrichting van een kamer hou ik allereerst rekening met het budget van mijn cliënt. Daarnaast kijk ik naar de opstelling, de grootte van de kamer en of ik grote of kleine meubels kan neerzetten. Ik kijk naar de lichtinval, kleuren en terugkomende thema’s. Ik kijk ook naar bijpassende kunst en planten. Ik denk in beelden. In een ruimte zie ik snel dingen voor me die ik kan veranderen en verbeteren om het mooier te maken. Als ik weet wat mijn cliënt wil, dan zie ik het voor me. En dan probeer ik het te realiseren zoals de klant dat wil.

Eén van mijn beste uitgevoerde werken tot nu toe is een woonkamer met als thema “China & the Netherlands”. Kleurcontrasten waren hier belangrijk; het groen dat tegenover de bruine kleur van het hout stond. Door te kiezen voor grote meubels creëerde ik rust in de kleine woonkamer. Kunst was bij deze opdracht erg belangrijk. Er staan in de woonkamer naast Chinese stukken (een vaas, bordjes) ook replica’s en posters van de Nederlandse kunstenaar Esscher.

Ondanks dat ik met plezier klassieke, exotische en neutrale interieuren ontwerp, hou ik zelf erg van modern. Het lijkt me interessant om een minimalistisch interieur, met weinig meubels en materialen te ontwerpen.